top of page

radboud

kinderziekenhuis

Een gezond kind heeft duizenden wensen,

een ziek kind maar één...

Via de stichting vrienden van het Radboud Kinderziekenhuis gevraagd om de huisstijl op te frissen. De pay-off "een gezond kind..." stond vast en moest blijven.

Het idee wat ontwikkeld werd was om de kinderen in hun kracht te laten communiceren. Wie weet beter dan het kind zelf hoe ze graag gezien worden en wat er beter kan in het ziekenhuis. Er werden 7 ambassadeurs gezocht en gevonden. Zij werden gefotografeerd met hun grote passie. Rondom deze kinderen is de campagne opgebouwd.

Beeld olifant met muis: het radboud stond bekend om de grote olifant in de ontvangsthal (helaas heeft hij een anderen plek gekregen). In het kindergebouw vindt je overal de muizentekeningen van Diederik Grootjans. Met deze twee elkaar aanvullende dieren die eigenlijk alles vertegenwoordigen voor bezoekers van het kinderziekenhuis werd de communicatie verder vormgegeven.

Qua kleur werd vrij snel duidelijk dat "wit" vermeden moest worden en er zo veel mogelijk kleur gewenst was.

Een dankbaar project samen met fotograaf Henk van Kooten, illustrator Diederik Grootjans en de 7 ambassadeurs van het Radboud Kinderziekenhuis ontwikkeld.

bottom of page