top of page
  • saranda jacobs

Wie omhoog kijkt ziet geen grenzen

Mijn favoriete uitspraak! Helemaal waar en een lijfspreuk die ik graag toepas in diverse situaties. “Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars”. Ook weer zo’n prachtige quote. Maar, de grote maar, wat als de sterren nu veel lager hangen dan jij ooit voor mogelijk hebt gehouden. Ga je dan toch verder omhoog kijken? Zoek je dan toch de grenzeloosheid op of hou je jezelf beperkt tot de ster waar je op landde?

Over dit soort zaken ga je eigenlijk pas nadenken als er daadwerkelijk een grens opdoemt. Hoe gooi je die begrenzing van je af? Ga je proberen om die grens te vermijden? Of laat je die grens links liggen en kies je voor een andere richting? Je kan ook langs de grens oplopen tot je weer de opening ziet om daarna je pad weer te vervolgen. Welke manier je ook kiest het vraagt om lef en moed om een grens te weerleggen. Je gaat een weg betreden die niet meer veilig is en er zullen zich verrassingen en uitdagingen openbaren.

In onze maatschappij worden veel grenzen opgeworpen. Door sociale omstandigheden, regels, wetgevingen en ontwikkelingen waar wij als persoon weinig invloed op hebben. Onze bedrijfsvoering (en persoonsvoering) dienen we daar continu op af te stemmen. Soms is het zinvol om tegen die begrenzing aan te blijven duwen, ook al gaat dat waarschijnlijk wel een aantal blauwe plekken opleveren. Grenzen kunnen in de loop van de tijd namelijk ook weer vervagen of verdwijnen. Elke grens zal om jouw eigen beoordeling vragen hoe je daar mee omgaat. Maak jezelf bewust van de omgeving waar je op dat moment in verblijft en maak je afweging hoe belangrijk die grens is die jou beperkt.

Besluit je om een nieuwe weg te bewandelen en de grens te laten wat hij is. Maak dan die keuze ook bewust en vol overtuiging. Laat je nieuwe kant zien en laat het oude los, blijf niet half hangen. De ervaring van je verleden gebruik je om toe te voegen aan je nieuwe missie. Pak jezelf en je bedrijf bij elkaar, bepaal je richting en sla de weg in vol vertrouwen en met een lading energie. Want de verandering zal je zeker energie gaan kosten, maar ook heel veel gaan brengen. Kijk tussendoor eens omhoog en je zal zien dat de grenzen in de lucht niet bestaan, de sterren waarschijnlijk in eens veel hoger staan, en je een stapje dichter bent bij die geweldige maan.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page