top of page
  • saranda jacobs

Hoezo Stijl3?

Tja die vraag kan je natuurlijk verwachten, wanneer je verkondigd dat je een vormgever bent die vanuit concepten werkt. Hoe kom je dan aan de naam Stijl3? Dat verdient een uitleg.

In 2000 startte ik met de naam De Stijlkamer. Een naam die ik heel makkelijk kon uitleggen. Mijn bedrijf startte ik op een kamertje in mijn huis en mijn speerpunt was het ontwikkelen van huisstijlen of zoals ik het liever noem “de stijl van het huis”. Voeg het woord kamer bij het woord stijl en je krijgt De Stijlkamer.

Het draaide lekker en De Stijlkamer evolueerde qua werkzaamheden, “huisstijlontwikkeling en bewaking” zijn nog steeds sterk vertegenwoordigd, maar andere communicatie en vormgeving hebben nu ook een sterk aandeel. De kamer is ook geen kamer meer maar een hele verdieping. En na 15 jaar gaat het dan kriebelen… het werk was veranderd, ik ben veranderd. De Stijlkamer was voor mij aan een andere periode gekoppeld, dus een naamsverandering was nodig.

De kwalitatieve inhoud, het conceptdenken en consistent vasthouden aan een “stijl” om een continuïteit na te streven zijn nog steeds sterk aanwezig. Na een hele sessie kill your darlings, kon ik het woord Stijl nog steeds niet loslaten. Dit bleef de kernwaarde van mijn bedrijf.

En dan is er die ‘3’. Eigenlijk ben ik van kinds af aan al gehecht aan het getal 3. Dat ik op 3/3 jarig ben is daar vast een hele grote reden van. 3 voelde goed, dus de zoektocht naar de inhoud van dit getal kon beginnen.

Numerologie: het getal is verbonden met de geest, de intelligentie en de rede

Spiritueel: het element van onze wil, van het idee, van expressie en taal

Griekse oudheid:  omne trium perfectum, elke drievoud is volmaakt

Wikipedia: als iets 1 keer gebeurt wordt het vaak als toeval gezien, gebeurt het twee keer dan heeft het een kwade bedoeling, het is immers een duivels nummer, gebeurt iets een derde keer, dan wordt het gezien als waar en zeker.

Wat werd ik blij van die verklaringen, mijn hart ging sneller kloppen. Dat mijn geboortedag zoveel inhoud heeft. Licht blij wiebelend dat ik zo goed als zeker mijn nieuwe bedrijfsnaam had gevonden reed ik naar een opdrachtgever. Radio aan en daar werd een oude jeugdliefde gedraaid en gelijk was dat mijn bevestiging  “three is the magic number”  Stijl3 is helemaal goed.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page